diumenge, 12 d’agost del 2012

XIII TROBADA DE GEGANTS DE CALVIÀ

Dia 1 de setembre, se celebra sa XIII trobada de gegants de Calvià a Santa Ponça. Cal dir que sa cola de Calvià no ha pogut participar de cap trobada enguany, perque l'ajuntament no te doblers per treure els gegants.

L'horari de sa trobada es el següent:


  •  18'15h: Plantada a sa plaça de sa Pinada.
  •  19'00h: Cercavil·la.
  •  20'00h: Entrada i presentació dels gegants.


Bé aquí vos deix el Rei Jaume I i la reina Violant d'Hongria:

GEGANTS DE CALVIÀ I SA SEVA COLLA
Història dels gegants de Calvià:

Aquest caren ser contruïts per Vicente Alberola i vestits per Enric de les Heras per conmemorar el desembarc del rei Jaume I i ses seves tropes a Santa Ponça l'any 1229. La reina duu sa seva corona, entres el rei duu s'espasa i el casc de dragó tan famós en ell. Ell medeix 3'50 metres i pesa 45 kilos. La reina medeix 3'35 metres i pesa 35 kilos.
El desembarcament del rei i ses seves tropes catalanes marquen un punt desisiu a la història de Mallorca. La ciutat de Palma va caure tres mesos més tard i l'entrada del rei dia 31 de desembre va dur amb ell la introducció del idioma Català, una societat feudal i el cristianisme. Moltes families de la illa de duu descendència dels cavallers que acompanyaen el rei.
Els gegants vàren apareixer per primer pic al 1999 i se poden veure a les celebracions organitzades cada any, en agost i setembre, per conmemorar el desembarc del rei. Després de la cercavil·la oricipal, hi ha un simulacre de la batalla a la platja entre els moros i el cristians.
Els gegants de Calvià per motius econòmics a n'aquesta crisis tan desastrossa que patim sobretot a la Cultura no poden sortir del municipi. Esperem que de en pocs mesos puguin tornar a sortir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada