divendres, 5 d’abril del 2013

ESTRENA DE SA NOVA GEGANTONTA DE MANACOR! i CASTELL DE BELLVER A PALMA

GEGANTONETA DE MANACOR:

La Colla Gegantera Sant Domingo de Manacor ens Convida al esdeveniment geganter que prepara la seva colla per avui capvespre. La presentació d'una gegantoneta, personatge de les rondalles Mallorquines d'en Jordi des Racó. (Msn. Alcover)

La presentació de la gegantoneta es farà avui, a les 20:30 hores al Convent de Sant Vicenç Ferrer, en el transcurs d'una vetllada cultural. La gegantoneta representa al personatge de la rondalla ''Sa Filla des Carbonaret'', que la podem trobar al primer tom de les Rondalles Mallorquines. Aquesta figura és la primera d'un grapar que volen construir per difondre les Rondalles, amb la particularitat que la cara del gegantonet o gegantoneta sigui una persona de reconegut prestigi manacorí. Per això, han considerat que la primera dona havia de fer una gran amiga de la colla i directora gerent de la Institució Pública Antoni Maria Alcover.

GEGANTS I GEGANTONS DE MANACOR / Amb la nova
Filla des Carbonaret


CASTELL DE BELLVER (Palma):

Aquest diumenge (diumenge de l'angel o diumenge de pancaritat), es fan una sèrie d'activitats on els gegants també formen part de la festa. Diferents gegants que viven dins el municipi de Palma, pujen al Castell per passejar i fer balls durant el dematí del DIUMENGE DE L'ANGEL.

Els següents gegants que viven a Palma (En Gaietà i n'Assumpció de l'Assumpció de Son Espanyolet, En Jaumet de Son Cladera, el Rei Jaume III, el Rei Sanç I, el Rei Jaume II i la Reina Exclaramunda del Consell de Mallorca i es Drac de na Coca, sa Parella de Xeremiers, En Tomeu i na Margalida, en Pau i en Jordi i els Capgrossos de s'Ajuntament de Palma.





Aquí deixam un programa i unes fotos dels diferents gegants mencionats antes.


I aquí les fotos:


 Gegants de Consell de Mallorca

Gegant de Son Cladera


Gegants de   l'Assumpció de Son Espanyolet






COLLA DE GEGANTS DE LA SALA DE PALMA

                                                            Gegants Grossos de Palma



 Drac de na Coca
Capgrossos de Palma



Dimonis Pau i Jordi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada