dimarts, 15 d’abril del 2014

Fira de la Sípia del Port d'Alcúdia. - X Trobada de Gegants de Sineu. - Actes geganters de Santa Maria del Camí 2014.

Bones, després d'uns dies sense publicar, aquí tornam a ser, per poder seguir informant sobre el Món geganter de Mallorca.

SORTIDA AL PORT D'ALCÚDIA - FIRA DE LA SÍPIA.


Encara què va ser una sortida petita, va ser fructuosa ja que a les 16'45h des capvespre es conjunt d'imatgeria d'Alcúdia formada per els Gegants i Gegantons; L'Amo en Jaume panxa-roja, Madò Aina, en Pere i na Victòria; i es Caparrots de s'Estòl del rei en Jaume; El rei en Jaume, el rei Moro, na Maria Enganxa, na Pixeris Bruta, en Tòfol Mentider, en Gori Dolenties, sa Jaia Tonina, en Ramón Llull i l'Amo de Son Amoixa; sortiren de l'església del Port d'Alcúdia fins arribar a sa carpa on acabà sa sortida.

Ara deixam unes fotos nostres i per es facebook n'hi ha algunes més.





Esperam poder tornar a vore es gegants d'Alcúda a ses places de nou.

X TROBADA DE GEGANTS DE SINEU.

Enguany la colla de Sineu, celebra la seva desena trobada. Aquesta serà dia 26 d'abril.

Sa programació planejada és sa següent:

  • 17'30h Plantada de Gegants a la Plaça de s'era.
  • 18'30h Passacarrers fins a la Plaça de l'església on es farà la presentació de les colles participants i entrega de premis als guanyadors del II Concurs del Cartell de sa Trobada; que està a la esquerra.
Ses colles que ja han confirmat son: Sineu, Llucmajor, Palma, Inca, Manacor, Binissalem, Bunyola, Sa Pobla i Campos. A l'espera de que confirmin Calvià, Son Sardina, Santanyí, Felanitx, Pollença i l'Assumpció de Son Espanyolet.


Ara deixam una presentació dels gegants i caparrots de Sineu.


La colla de Sineu està formada per dos gegants; en Marc i na Maria dels Angels, aquesta l'any passat va passar per un canvi de vestuari per poder anar més elegant. Enguany ja celebren la seva desena trobada amb els seus amics es gegants de Malloca i això conjuntament amb es seus caparrots; en Faveta que dóna amb sa verga i sa Madona Loca des Puig de Sineu que dóna granerades.

ACTES GEGANTERS DE SANTA MARIA DEL CAMÍ 2014.

Com ja comença a ser tradició, quan s'acosta la fira de Santa Maria, la colla gegantera ja comença a preparar una sèries d'actes com va poder ser dos anys les exposicions de Iakare i en Kake Portas, la festa la bèstia, l'any passat la trobada de gegants, capròssos i altres espècies i enguany segueixen amb aquest ritme.
Enguany dia 23 d'Abril 'Dia de Sant Jordi' presenten el conte 'Maria de Coanegra' a les 19h a les Cases des Mestres. Després dia 26 'Dia del Llibre' A partir de les 10h Ballada de Capròssos, venda de camisetes, coques, contes i la presentació institucional del conte. Es dia següent dia 27 ' Dia de sa Fira' hi ha la Tamborda Gegantera a partir de les 10h a Can Sancho amb es gegants i capgròssos, fins arribar a la plaça de s'ajuntament i ja finalment dia 3 de maig la trobada de gegants que enguany l'han anomenada 'VIII Trobada de Gegants i bestiari de 4 potes' que començarà a les 19h a devora l'església i el final se farà a sa plaça de la Vila.

Ara deixam una presentació des gegants i capròssos:

En Soler, representa un bandejat que va viure al campanar de l'església de Santa Maria del Camí durant un temps. Fa 3'75 i pesa 32 kg. Na Maria de Coanegra, representa una nina que cercava bolets i se va trobar un bossa plena de monedes d'or. Fa 3'60 i pesa 28 kg. Té dues vestimentes: una de color groc i s'altre de color blau. Són de l'any 2007, construïts per en Kake Portas amb Fibra de Vidre.


Els Capgròssos són: N'Argenta de Terrades, sa Cusseta Negra, es Nanet des Garroves, es Jai des Molinets, es Moro i n'Elena sa Molinera. Varen ser construïts per en Kake Portas l'any 2008.

Aquí deixam les rondalles de les figures de Santa Maria del Camí:

Image 01
RONDALLES DE LA COLLA DE GEGANTS I CAPGRÒSSOS  DE SANTA MARIA DEL CAMÍ

Enguany conviden a sa MULASSA DE FALSET,

Aquí deixam sa seva web:

WEB DE LA MULASSA DE FALSET

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada